Nina Holst er innredningsfantasten som driver blogg, forum og nettbutikk om temaet innredning på adressen Stylizimo.com. Sammen med oss i Drömtrappor har hun nå også tatt frem en trappemodell som passer perfekt inn i hennes skandinaviske hjem og som vi er glade og stolte over å å få presentere.

Miljøbilde Stylizimo

Ferdig trapp med et lekkert skandinavisk miljø rundt.

 

Hennes riktig renoveringsreise startet i 2014 da hun sammen med sin samboer kjøpte det arkitekttegnede huset med en fantastisk utsikt over Drammen. – Hele reisen har vi kunnet følge på hennes blogg, som forøvrig har blitt nominert til beste norske innredningsblogg flere ganger. Det er kreativitet og innredningsinspirasjon på høyt nivå, spesielt om man liker den skandinaviske stilen.

 

Vi spør Holst om hvordan og hvorfor hun fant frem til oss i Drömtrappor:

Helt fra da vi tok over boligen hadde jeg lyst til å gjøre noe med de gamle trappene, men jeg var redd at et trappebytte var en veldig komplisert jobb og noe som ikke ville la seg gjennomføre hos oss. Men etter litt undersøkelser kom jeg i kontakt med Drömtrappor som kunne fortelle meg at prosessen på langt nær var så komplisert som jeg hadde trodd, og at jeg også kunne tilpasse den akkurat slik jeg ønsket meg den.”

 

I 2015 hade turen kommet til trappene og det var når Nina forsøkte å lære seg mer om hvilke muligheter som finnes at hun fant Drömtrappor. Hun ville bytte ut de gamle trappene med liggende planker som rekkverk, mot noe som kunne slippe inn lyset og samspille med den forøvrig veldig lyse innredningen uten å bli for detaljrik – Enkle, rette linjer som skaper en avslappende bakgrunn til kunst og møbler.

Førbilde Stylizimo

Førbilde tatt før oppussing av stuen satte i gang. Etter at gulv og vegger var pusset og behandlet kom Holst i kontakt med oss.

 

 

Vi ba henne gjøre en brainstorming på trapper og trappedetaljer, slik som hun så for seg å ville ha det. Ønskene ble så kokt ned til noen få punkter:

  • Så rene flater som mulig.
  • Ingen stolper
  • Ingen synlige beslag
  • Glass! Med så få delinger mellom glasskivene som mulig.
  • Får gjerne matche det eksisterende gulvet.
Nærbilde trinn

Skjulte innfestninger, trinnfarge som passer til gulvet og barnesikring i ett stykke med trinnene er alle detaljer som passet inn i Holst sine tanker om trapp.

 

Våre konstruktører tegnet så opp trappemodellen som har hvitmalte sidevanger, barnesikring i et stykke med trinn, MountIn (skjult innfesting av trinn), utenpåliggende glassrekke med en dekkside som skjuler alle glassbeslag og en firkantet håndløper (40*40 mm) som ramme til glasset. Til trinnene ble det valgt hvitlasert furu som står fint i stil til det hvitkalkede furugulvet.

 

Målene ble tatt på plassen av en av våre montører og det var da den riktig store utfordringen viste seg. Veggene i trappehuset hade nylig blitt pusset og malt og vangene på den gamle trappen var ”innpusset” i veggen. Å få løsnet vangene uten å ødelegge veggen og uten å få stygge hull når det nye vangestykket kom på plass krevde litt hjernetrim. Vi løste det gjennom å sitte i Ninas hverdagsrom og gjøre klar den endelige tegningen. På den måten kunne vi millimetertilpasse det nye vangestykket. På den måten kunne vi millimetertilpasse det nye vangestykket og gi det et lite ekstramål for å kunne skjule eventuelle skader i pussen.

 

Det herdede og laminerte glasset er kraftig og kan monteres i store deler men store glasskiver blir også veldig tunge å jobbe med, så størrelsen på glasset er tilpasset utifra et arbeidsmiljøperspektiv. Dette for å sikre at våre montører skal få et gjennomførbart oppdrag uten altfor tunge løft.

Miljøbilde Stylizimo kjellertrapp

I begynnelsen av 2016 ble de gamle trappene tatt ned og de nye glasstrappene flyttet inn hos familien og resultatet er som dere ser stilrent og skaper en rolig og vakker bakgrunn til den gjennomtenkte innredningen. Akkurat slik vi ønsker at det skal være – trappen forsterker husets arkitektur og familiens stil.
Vi spør Nina Holst om en oppsummering av trappeprossessen:

”Jeg må si de nye trappene overgår mine forventninger. Kombinasjonen av glasset og den vitlaserede furuen passer huset perfekt, og gir boligen en følelse av å være ny. Kvaliteten er av høy kvalitet både i form av materialer og installasjon, og tatt i betrakning at selve monteringen, som jeg hadde trodd var en komplisert jobb, ble gjort ferdig på en dag for begge etasjer så er jeg virkelig imponert. Om du som meg har et ønske om å bytte dine trapper kan jeg derfor anbefale Drömtrappor, for et ukomplisert trappebytte av høy kvalitet.)

Miljøbilde mellometasje

Rene flater, ingen stolper og skjult innfesting, akkurat slik hun ville ha det.

 

FAKTA

 

Flere bilder finner dere på

http://stylizimoblog.com

Instagram: @stylizimoblog och @dromtrappor

 

Modellen heter Stylizimo og er mulig å bestille via alle våre forhandlere. Den koster fra ca 85 000,- inkl mva basert på størrelse, valg av tresort og sluttbehandling av trappen.

Vær obs på at den kun finnes i rett utførelse eller med repos.

 

Halvveggen mellom trappene har Nina Holst selv bygget opp, pusset og malt.